Un grup de víctimes de l'oli de colza es tanquen al Museu del Prado

El personal de seguretat desallotja aquest grup que pretenia prendre pastilles per aconseguir el "descans etern"

Afectats de la colza, en la seua protesta al Museu del Prado
Afectats de l'oli de colza, en la seua protesta al Museu del Prado / Radio Madrid

Un grup de víctimes de la colza han anunciat a través d'un comunicat difós a través de Twitter que s'han tancat al Museu del Prado a Madrid per a fer una crida d'auxili. Les víctimes han informat, a més, que si després de sis hores tancats no aconsegueixen una reunió urgent amb el president del govern, es prendran les pastilles que porten per a aconseguir "el descans etern".

Els sis afectats han arribat per separat a la pinacoteca al voltant de les 10 del matí i s'ha tancat a la sala de Les Meninas, i enfront del quadre han desplegat una pancarta amb el missatge "40 anys enverinats i condemnats a viure com el 1981 per l'abandó de l'Estat. Víctimes=Malaltes oli de colza" amenaçant d'"executar en directe el descans etern". Passades les 11:30, la seguretat del museu ha desallotjat el grup de la sala i han quedat a la cafeteria del centre.

El grup explica que ha triat el Museu del Prado perquè és una referència internacional i perquè va rebre el quadre del Guernica el mateix any en què ells van patir l'enverinament, el 1981. Aquest cas d'enverinament va esclatar, de fet, la primavera de 1981 i va afectar més de 20.000 persones. La ingesta d'oli de colza desnaturalitzat per a ús industrial i que es va derivar al consum humà, segons va confirmar el Tribunal Suprem, va provocar la mort de 4.800 persones.

Els afectats recorden en el comunicat que des de fa anys esperen solucions a la seua situació i reclamen que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, anuncie públicament una reunió amb aquest col·lectiu per a abans que acabe el mes d'octubre.

També et pot interessar

stats