Un gran dispositiu policial busca dos xiquets desapareguts a Godella

La cerca s'estén a diversos pous del terme municipal de Godella després que la mare parlara de "ressuscitar" els fills durant l'interrogatori policial.

Imatge de portada - Casa on viu la família

Un gran operatiu policial de més de cent persones busca des d’aquest matí dos xiquets en diversos municipis de la comarca de l’Horta. Segons ha confirmat a À Punt NTC la Guàrdia Civil, es tracta d’una xiqueta de bolquers de pocs mesos i el germà de tres anys, que han desaparegut en circumstàncies que encara es desconeixen.

La cerca s’ha estés en diversos pous del terme municipal de Godella, després que la mare haja parlat de “ressuscitar” els fills i de la necessitat de “bussejar” durant l’interrogatori que li ha practicat la policia. També es rastregen uns solars amb cases abandonades al terme municipal de Rocafort, prop de la casa de camp on la família vivia de forma irregular. En les últimes hores s’hi han incorporat bombers amb gossos de rastreig i la previsió és que el dispositiu es mantinga fins que troben els xiquets.

Interrogats sense resultat

Els progenitors es troben retinguts en dependències policials de Montcada, on han prestat declaració. El delegat del govern espanyol Juan Carlos Fulgencio, ha comparegut vora les 18 d’aquesta vesprada i ha informat que pel moment els interrogatoris no estan donant resultat, ja que tots dos han adoptat una actitud poc col·laboradora. Tot apunta que el pare sí que ha dit als primers agents que han arribat a l’habitatge que els menors estan morts.

No obstant això, el delegat del govern espanyol ha descartat que el rastre de sang que s’havia trobat a la piscina domicili familiar es corresponga amb un delicte transcendent. 

Fulgencio ha explicat que la prioritat de l’operatiu ara mateix és localitzar els menors amb vida. "Hem de trobar-los com més prompte millor", ha afirmat. També ha afegit que els menors van ser vistos dimecres a la vesprada per una amiga de la família.

El dispositiu de cerca està coordinat per la Guàrdia Civil i integrat per 110 persones. Diverses patrulles amb gossos rastregen els termes de Montcada, Rocafort i Godella, amb la col·laboració de les policies locals dels municipis i membres de Protecció Civil, per a intentar localitzar els menors. A les tasques s’han afegit un helicòpter de la Guàrdia Civil i efectius de la Policia Nacional.

Tot comença amb una baralla

Fonts de la investigació han informat que una baralla entre els pares havia precedit la desaparició. Després de la discussió, la mare va abandonar el domicili familiar i, segons sembla, l’home es va quedar amb els xiquets.

Tot ha començat aquest matí cap a les 8:30 h, quan la mare ha aparegut corrent i cridant que la seua parella portava una pistola i que fugia d’ell. Una veïna l’ha vist i ha alertat la Policia Local. Quan la Policia s’ha presentat a casa de la família, només han trobat l'home i s’ha iniciat un dispositiu per a buscar la dona i els fills. La Guàrdia Civil ha localitzat cap al migdia la dona amb vida, dins d’un bidó. Tot i que presentava signes de violència, no ha necessitat atenció hospitalària. 

També et pot interessar

stats