Un gos de carrer protegeix un home amb alzhèimer que s'havia perdut a Borriana

La família de l'home, que es troba bé, ha agraït l'efectivitat de la recerca i ha decidit adoptar el gos.

L'animal va passar tota la nit al costat de l'home perdut.
L'animal va passar tota la nit al costat de l'home perdut.
31 d'agost 2018 - 17:15

La desaparició d'un home de 75 anys a Borriana ha tingut un final quasi de pel·lícula gràcies a la ràpida actuació de les forces de seguretat i a l'aparició en escena d'un gos abandonat que ha estat acompanyant incondicionalment l'ancià.

Francisco, malalt d'alzhèimer, passava uns dies a Borriana visitant la filla, i degut a la seua malaltia, en un moment donat es va desorientar i es va perdre per la ciutat.

Ràpidament, les xarxes socials es van inundar amb la seua fotografia demanant col·laboració ciutadana i buscant alguna pista que poguera ajudar la família o la policia a localitzar-lo. Va caure la nit i l'home no havia aparegut, i això va fer que es temera per la seua vida.

Passada una nit, agents de la Policia Local van aconseguir localitzar-lo en el paratge del Molí de l'Arròs, un lloc situat bastant lluny d'on havia sigut vist per última vegada, amb símptomes lleus d'hipotèrmia i desorientació.

Tot i que en un primer moment havia passat desapercebut, quan els serveis sanitaris es disposaven a prestar els primers auxilis a Francisco, s'han adonat que un gos de talla mitjana que estava allí no consentia separar-se d'ell; fins i tot ha intentat pujar a l'ambulància en la qual volien traslladar Francisco.

L'animal havia passat tota la nit al seu costat, fent-li companyia i donant-li calor fins que, poc abans de les huit del matí, la patrulla de la Policia Local els ha trobat.

Com que l'animal no era seu, els agents van iniciar el protocol habitual de contactar amb les protectores d'animals per intentar l'acolliment, però no va ser necessari, ja que, quan la família de Francisco va ser sabedora del noble acte de l'animal, ha decidit adoptar-lo.

També et pot interessar

stats