Un fons especulador assetja nou residents d’una finca del centre històric de València

El veïnat denuncia cartes amenaçadores perquè se'n vagen aquest mes

El veïnat en una imatge captada per À Punt NTC / À Punt NTC
Carles González
04 de juny 2021 - 21:56

Al centre de València, els veïns del carrer dels Soguers denuncien pressions per part d’un fons d’especuladors perquè abandonen un edifici que té 170 anys d'història.

El nou residents expliquen que han rebut cartes amenaçadores perquè se'n vagen aquest mes. Dilluns es reuniran amb responsables de la Conselleria d'Habitatge per a evitar a que els desallotgen.

El fons –segons han contat els afectats en À Punt– ha arribat a oferir-los diners, però els veïns diuen que no cediran al xantatge i que no es mouran de la que ha sigut sa casa, en algun cas, durant tota la vida.

“Escalada en l'assetjament immobiliari”

Aquest divendres han mantingut una reunió d'emergència pel que consideren una “escalada en l'assetjament immobiliari” que pateixen. Carmen Solís, una veïna que viu al seu pis des de fa 62 anys com a llogatera, ha explicat que quan va rebre la carta se'n feia creus. Una altra veïna, Susa Plaza, ha explicat en À Punt que la seua iaia va llogar el pis fa ara 100 anys i que en la finca ha nascut tota la seua família.

Lluís Mira, portaveu de Veïnat en Perill d’Extinció, ha explicat que no es pot permetre que les administracions convertisquen el centre històric en un parc temàtic. “Els barris sense els seus veïns i sense els seus residents acaben morts.” 

 

També et pot interessar

stats