Un ferit per cremades, únic incident destacable de la Nit de Sant Joan a la Comunitat Valenciana

Un home de 83 anys està ingressat a l'Hospital d'Alacant després de patir diverses cremades a les platges de Torrevella.

VÍDEO | Un ferit per cremades, únic incident destacable de la Nit de Sant Joan a la Comunitat Valenciana

La Nit de Sant Joan ha transcorregut sense incidències a destacar a les principals platges de la Comunitat Valenciana. És el cas de Castelló, on més de 50.000 persones han acudit a les tres platges de la ciutat, s'hi han repartit més d'un centenar d'efectius que han controlat que tot haja transcorregut amb normalitat. 

El mateix ha passat a les platges de València, on 260 agents de la policia local i 30 efectius de Protecció Civil han participat en el dispositiu especial perquè la festa transcorreguera sense sobresalts. Ho ha confirmat a Les notícies del matí, l'oficial de guàrdia de la policia local de València, Fernando de las Heras, qui ha explicat que la majoria d'actuacions s'han fet "pels habituals conats de baralla, decomisos de llenya il·legal que s'intenta introduir a l'arena i intervencions per venda ambulant".

Enguany el dispositiu ha comptat amb una important novetat: la participació de la unitat canina per a detectar el consum de drogues.  

La festa s'ha prolongat fins les quatre de la matinada quan s'ha avacuat la gent perquè pogueren treballar els equips de neteja. Només a les platges de València s'han arreplegat 32.000 quilos de cendres i 29 tones de residus sòlids, un 3'9% més que l'any passat. El dispositiu ha comptat amb més de 200 operaris i ha costat 38.000 euros.

Ingressat per cremades a Torrevella

A les platges d'Alacant, com a única incidència destacable, ha transcendit l'ingrés hospitalari d'un home de 83 anys per cremades i intoxicació etílica a Torrevella (Baix Segura). Inicialment l'home va ser atés per una ambulància del SAMU, però davant la situació mèdica del pacient va decidir traslladar-lo a l'Hospital General d'Alacant. 

El 112 va gestionar 1.303 incidències

El telèfon d'emergències 112 Comunitat Valenciana ha gestionat un total de 1.303 incidents durant la Nit de Sant Joan en el període comprés entre les 20:00 hores d'aquest diumenge, 23 de juny, i les 8:00 hores d'aquest dilluns, 24 de juny.

Per la tipologia, dels 1.303 incidents gestionats, 630 han sigut sanitaris, 300 relatius a seguretat ciutadana, 96 de serveis, 58 per incendis i 69 mediambientals.

El nombre de trucades rebudes ascendeix a un total de 3.836, 1.994 de les quals s'han produït des de les 24 hores del dia 24. Del total dels incidents gestionats, 549 procedien de la província d'Alacant, 599 de la de València i 146 de la de Castelló, mentre que nou estan per determinar.

La consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, ha assenyalat que "els incidents atesos estan dins de la casuística habitual, en número i tipologia". Així mateix, ha recordat que "durant aquests dies s'ha reforçat el personal d'atenció del telèfon 112 per a donar la resposta adequada a les necessitats de la ciutadania en moments en què es poden incrementar les emergències".

També et pot interessar

stats