Un expert en microbiologia augura que abans que acabe l'any hi haurà un fàrmac contra la Covid-19

Adolfo García-Sastre assegura que d'ací a poc hi haurà un medicament i que la SARS-CoV-2 acabarà sent un virus respiratori més

E director de l'Institut de Salut Global i Patògens Emergents de l'Hospital Mount Sinai de Nova York, Adolfo García-Sastre
El director de l'Institut de Salut Global i Patògens Emergents de l'Hospital Mount Sinai de Nova York, Adolfo García-Sastre / Arxiu

El viròleg, catedràtic de Microbiologia i director de l'Institut de Salut Global i Patògens Emergents de l'Hospital Mount Sinai de Nova York, Adolfo García-Sastre, ha assegurat que abans de final d'any hi haurà un medicament contra la Covid i que la SARS-CoV-2 acabarà sent un virus respiratori més.

En una entrevista en l'emissora RAC1, el microbiòleg burgalés ha afirmat que "per a les persones vacunades, el virus s'ha acabat", encara que ha admés que possiblement els casos augmentaran per Nadal, però ja no seran tan greus com per a col·lapsar el sistema sanitari.

García-Sastre ha ressaltat que els casos d'hospitalització o de mort s'estan donant en persones no vacunades. "El risc de patir una malaltia severa si estàs vacunat és molt baix".

El viròleg, que ha centrat els seus estudis en la biologia molecular del virus de la grip i d'altres virus d'ARN, ha anunciat que "és probable que hàgem de vacunar-nos cada cert temps" contra la Covid, encara que ha afirmat que "si tenim sort, abans de finals d'any hi haurà una pastilla que, si tens símptomes de Covid, evita que tingues una grip severa".

"La Covid no causarà tants problemes com la grip i s'afegirà com un virus respiratori més"

"La Covid no causarà tants problemes com la grip i serà com un virus respiratori més", ha vaticinat l'expert, que ha reconegut desconéixer quan es detindrà l'epidèmia, "encara que potser ja ha arribat al límit. És inconcebible que es torne mortal".

Sobre la grip, la seua especialitat, ha dit que "no serà una pandèmia enguany, però la gent ha de vacunar-se" contra el virus.

També et pot interessar

stats