Un exinterventor de Xulilla assumeix dos anys de presó per robar diners públics

El condemnen per un delicte continuat de prevaricació i falsedat en concurs amb un altre de malversació de cabals públics.

VÍDEO | Un exinterventor de Xulilla assumeix dos anys de presó per robar diners públics

L'exinterventor municipal de Xulilla (Serrans) entre 1983 i 2013 ha assumit una pena de dos anys de presó, pèrdua d'ocupació i l'obligació d'indemnitzar l'Ajuntament amb 219.000 euros més interessos, en haver acceptat que es va quedar diners municipals.

La condemna imposada per l'Audiència de València és per un delicte continuat de prevaricació i falsedat en concurs amb un altre de malversació de cabals públics. Així mateix, suposa també una pena d'inhabilitació per a qualsevol càrrec públic durant sis anys, encara que en principi no portarà aparellat l'ingrés en presó sempre que no reincidisca i complisca amb la responsabilitat civil.

L’escrit fiscal recorda que el condemnat realitzava funcions de secretari i interventor a Xulilla, "de manera que era l'únic que portava la comptabilitat de l'Ajuntament i, a conseqüència d'això, no es va produir cap auditoria externa en el període en què realitzava les seues funcions".

L’home va utilitzar diversos mètodes per a apropiar-se dels diners públics. Així, va amagar l’apropiació del control dels seus superiors reflectint menys ingressos del que efectivament es recaptaven. Els ingressos que no comptabilitzava coincideixen amb quantitats que robava i ingressava en els seus comptes.

Tot això ho aconseguia amb moviments en els comptes de l'Ajuntament, confeccionant xecs que ingressava en el seu compte, fent transferències i tot això falsificant la firma dels tresorers i alcaldes.

També et pot interessar

stats