Un estudi vincula l'augment del repartiment de menjar a domicili amb la sinistralitat viària

L'hostaleria supera el transport com el sector professional amb més accidents, segons l'observatori de la mútua Asepeyo.

Imatge d'arxiu d'un repartidor de menjar a domicili
Imatge d'arxiu d'un repartidor de menjar a domicili

L'hostaleria ha superat el transport com el sector professional amb major nombre d'accidents per cada 100.000 habitants, tant durant la jornada com en els desplaçaments.  És la conclusió d'un estudi de l'observatori de la mútua Asepeyo, que alerta de l'augment de la sinistralitat associada al repartiment de menjar a domicili i de la situació dels seus repartidors, coneguts com riders.

Els increments han sigut entre el 5% i el 7% en un any, segons el director territorial d'Asepeyo, Constantino Perea, que relaciona aquest augment amb l'increment general de la sinistralitat professional a la carretera. 

En conjunt, aquests accidents van créixer un 5% el 2018 i representaren el 13,4% de tots els sinistres; sobretot dels més greus. De fet, la mortalitat d'aquests va representar el 45% de tots els accidents, un 10% més que l'any anterior. 

Un dels aspectes en què es destaca la major incidència de les empreses de repartiment a domicili està en el pes creixent dels accidents de trànsit en vehicles de dues rodes (motos, bicis o patinets), que ja representen el 27% del total durant la jornada laboral i el 18% en els desplaçaments.

L'observatori també subratlla l’augment de la incidència de la sinistralitat laboral en carretera entre els treballadores i les treballadores més joves i situa dilluns com el dia amb més concentració d'accidents, tant durant la jornada laboral com en desplaçaments a la faena.

També et pot interessar

stats