Un estudi de la UV busca com erradicar les plagues d’insectes, coloms i rates

Enguany han detectat la reducció de la presència dels més abundants, els mosquits  

Un estudi de la UV busca com erradicar les plagues d’insectes, coloms i rates / À Punt NTC

Coloms, cotorres, rates i tota classe d'insectes causen importants molèsties entre la població humana. Estudiar com actuar de manera integrada contra aquests animals és objecte d'un estudi pioner que investigadors de la Universitat de València estan elaborant a Castelló de la Plana, per encàrrec de l'Ajuntament. 

Investigadors de la Universitat de València prenen mostres d'aigua a la marjaleria de Castelló de la Plana. Busquen sobretot larves de mosquits, que aquest estiu han reduït la seua presència. 

El mostreig forma part d'un pla integral encarregat per l'Ajuntament de la capital de la Plana Alta contra tota classe de plagues que afecten el terme municipal. “Es tracta de localitzar els insectes o animals que ens molesten per qualsevol motiu i veure quines mesures es poden prendre i quan”, assegura el catedràtic de control de plagues de la UV, Ricardo Jiménez. 

Un problema específic el representen tota classe d'aus exòtiques i els coloms, especialment quan crien dins de cases abandonades. En aquest cas, la solució més adequada és poder tancar les entrades de la casa. Per a cada cas i cada espècie els tècnics plantejaran una resposta concreta. 

De moment, la previsió de pluja i el manteniment de temperatures elevades poden fer que les poblacions de mosquits s'incrementen en les pròximes setmanes. 

També et pot interessar