Un estudi suec relaciona el consum de cafeïna amb un risc menor de patir diabetis i sobrepés

L'equip de la Universitat d'Estocolm creu que hauria d'aprofundir-se el coneixement d'aquest potencial en investigacions clíniques futures

Serà per café!
Una tassa de café / À Punt NTC

Un equip científic suec ha aconseguit relacionar en una investigació el consum de cafeïna amb un risc menor de patir diabetis tipus 2 i amb la reducció de pes i de la massa greixosa del cos. Els resultats i les conclusions del treball, liderat per Susana Larsson, de l'Institut de Medicina Ambiental de la Universitat d'Estocolm, s'han publicat en la revista British Medical Journal.

La recerca perseguia conéixer els efectes casuals de les concentracions de cafeïna en la sang a llarg termini sobre l'adipositat, la diabetis tipus 2 i les principals malalties cardiovasculars. Per a això centren en les anàlisis de l'índex de massa corporal total, la diabetis tipus 2, la cardiopatia isquèmica, la fibril·lació auricular, la insuficiència cardíaca i els accidents cardiovasculars.

I els resultats han llançat, com a conclusió, que les concentracions més altes de cafeïna estan associades amb un índex de massa corporal i una massa greixosa més baixes, així com amb menors probabilitats de patir diabetis tipus 2. És la que està caracteritzada per la resistència a la insulina i s'associa a l'envelliment i alguns hàbits de vida.

Les dades apunten que aproximadament la meitat de l'efecte de la cafeïna en la diabetis tipus 2 està vinculat amb la reducció de l'índex de massa corporal, encara que l'equip investigador incideix en la importància de realitzar estudis clínics a llarg termini per a comprovar les troballes. Fins ara, algunes recerques ja havien acreditat que la ingesta de cafeïna dona com a resultat una reducció del pes i de la massa greixosa i que el consum de café estava també relacionat amb un menor risc de patir diabetis tipus 2 i malalties cardiovasculars.

També et pot interessar

stats