Un estudi situa en 5,1 dies el període mitjà d'incubació del coronavirus

Suggereix també que la quarantena de 14 dies és raonable per al control de la malaltia.

La Universitat Johns Hopkins ha donat dades actualitzades de l'expansió del coronavirus des de l'inici de la crisi.
La Universitat Johns Hopkins ha donat dades actualitzades de l'expansió del coronavirus des de l'inici de la crisi.

El temps mitjà d'incubació del Covid-19 és de 5,1 dies, segons un estudi fet per científics de la Universitat Johns Hopkins (Maryland, Estats Units) a partir de les dades públiques que hi ha disponibles.

Aquesta universitat està donant dades actualitzades de l'expansió de la malaltia al món des de l'inici de la crisi de salut pública al desembre de 2019.

Aquest termini, comprés entre l'exposició i l'aparició dels primers símptomes, suggereix que la quarantena de 14 dies aconsellats pels centres de prevenció de malalties de tot el món als individus amb un possible contagi és un període "raonable".

L'anàlisi de les dades públiques sobre la infecció de la SARS, causant del Covid-19, mostra que el 97,5% de les persones que desenvolupen símptomes d'infecció ho fan en els 11,5 dies següents a l'exposició al virus.

A més, els investigadors calculen que per cada 10.000 individus aïllats durant 14 dies, únicament 101 podrien presentar símptomes després de la quarantena.

Per a l'estudi, publicat en la revista Annals of Internal Medicine, els científics van estudiar 181 casos de la Xina i d'altres països detectats i reportats en els mitjans de comunicació abans del 24 de febrer.

Una estimació precisa del període d'incubació de la malaltia per a un nou virus com aquest facilita la labor dels epidemiòlegs i permet que els funcionaris de salut pública dissenyen una quarantena eficaç i altres mesures de control de la malaltia.

Les quarantenes ajuden a alentir la propagació del virus i, en alguns casos, també detenen la infecció, fins i tot encara que hi haja casos atípics amb períodes d'incubació superiors als dies de quarantena.

Els coronavirus humans que causen refredats comuns tenen períodes mitjans d'incubació d'uns tres dies.

També et pot interessar

stats