Un estudi revela l’increment significatiu de sucres afegits en aliments i begudes en els últims trenta anys

En la investigació s’ha analitzat la presència de sucres afegits en més de mil productes.

Un estudi revela l’increment significatiu de sucres afegits en aliments i begudes en els últims trenta anys.
Un estudi revela l’increment significatiu de sucres afegits en aliments i begudes en els últims trenta anys.

Els sucres afegits estan presents en el 78% dels llegums, en el 63% de les fruites en conserva i en el 10% de les hortalisses, segons ha evidenciat una investigació realitzada per experts del CIBEROBN (Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició) de la Universitat CEU San Pablo i de la Fundació Espanyola de Nutrició (FEN).

En el treball s'ha analitzat la presència de sucres afegits i dels seus substituts habituals, els edulcorants sense calories, en 1.164 productes entre els principals grups d'aliments consumits a Espanya.

Segons els investigadors, l'increment de l'ús d'edulcorants en aliments i begudes com a substituts del sucre és degut al fet que els consumidors s'han conscienciat sobre la necessitat de la reducció en la ingesta d'aliments rics en aquest ingredient.

Encara que l'Agència Europea de Seguretat Alimentària i l'evidència científica disponible avalen la seguretat dels nivells afegits d'aquests additius alimentaris, les dades relatives al consum dels diferents tipus d'edulcorants i sucres continguts en els aliments i begudes comercialitzats són limitats.

L'autora principal del treball, María de Lourdes Samaniego Vaesken, ha explicat que aquestes dades no es troben recopilades en les bases de dades de composició d'aliments, "les quals haurien de ser actualitzades periòdicament i incloure els edulcorants i sucres afegits per a facilitar la seua avaluació i seguiment en les enquestes nutricionals".

També et pot interessar

stats