Un estudi de l'UJI remarca que tindre una bona condició física beneficia la salut mental dels joves

Durant l'última dècada han augmentat els casos d'ansietat, depressió o trastorns alimentaris en aquesta franja de la població

Relació entre l'esport i la salut mental dels joves

La frase Mens sana in corpore sano és ara un poc més certa. Un estudi de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana assegura que tindre una bona condició física beneficia la salut mental dels adolescents. 

L'estudi remarca la relació entre la salut física i la mental a l'adolescència. "Els adolescents en una millor condició física presenten un menor risc de depressió i una major autoestima", explica Carlos Bou, responsable de la investigació.

Un bon estat físic puja també l'autoestima, especialment entre les xiques. "Em sent més realitzada perquè al final, quan fas esport, et poses una sèrie d'objectius", remarca una estudiant.

I és que en l'última dècada han augmentat els casos d'ansietat, depressió o trastorns alimentaris en aquesta franja de la població. "Una de les moltes coses que fa és ensenyar-te disciplina", aporta un jove estudiant. "T'ajuda molt a reduir l'estrés", agrega una jove.

De fet, gran part dels diagnòstics de depressió es produeixen durant l'adolescència, i en aquesta etapa es generen entre el 60-75% dels casos adults. 

També et pot interessar

stats