Un estudi de l'Hospital General de València confirma que el 100% del personal vacunat té defenses contra la Covid

L'estudi analitza l'eficàcia de les vacunes de Pfizer i Moderna.

Una imatge d'arxiu de l'Hospital General de València
Una imatge d'arxiu de l'Hospital General de València

La crisi sanitària de la Covid-19 és tan recent, ara fa un any, que la ciència investiga en temps real molts aspectes del seu impacte per als que encara no té una resposta tancada. El temps que dura la immunitat que generen les vacunes és un d'aquests aspectes. De moment, aquest dilluns, s'ha fet públic un estudi del servei de Microbiologia de l'Hospital General de València que indica que el 100% dels treballadors del centre vacunats contra la Covid-19 tenen anticossos.

L' estudi pretén comprovar l'eficàcia de les vacunes de Pfizer i Moderna i obtindre dades que confirmen que les dues vacunes compleixen els estàndards de la taxa d'anticossos. L'estudi s'està fent de manera aleatòria entre els diferents serveis i categories del total dels professionals que ja han rebut les dues dosis de les vacunes.

Respecte a la vacuna de Pfizer, s'ha fet un mostreig d'aproximadament un 10% del personal vacunat, cosa que ha suposat fer unes 200 serologies entre els 15 i els 20 dies després que reberen la segona dosi de la vacuna. Els resultats han mostrat que el 100% dels treballadors i les treballadores han generat anticossos, un fet que confirma la producció de defenses després de la vacunació.

Amb la vacuna de Moderna, el mostreig es farà en 80 treballadors quan passen els 15 dies després d'haver rebut la segona dosi perquè van ser menys els professionals als quals se'ls va administrar aquesta vacuna. Aquest segon mostreig es farà amb la finalitat de verificar que la taxa d'anticossos és igual d'efectiva que la de la vacuna de Pfizer i pot produir els mateixos nivells d'anticossos contra la Covid-19.

També et pot interessar

stats