Un estudi fixa l'edat en què oficialment ens fem vells

La Universitat de Stanford ha analitzat el plasma de 4.000 persones amb edats compreses entre els 18 i els 95 anys i ha conclòs que envellim oficialment als 78 anys

Una dona major en una imatge d'arxiu
Una dona major, en una imatge d'arxiu / Shutterstock

Això que es diu que els 30 són els nous 20, o que els 40 són els nous 30, són només apreciacions subjectives sobre l’edat a la qual envellim. Però, ara, la ciència ha dit l’última paraula sobre la qüestió i ha revelat quina és l’edat exacta a la qual les persones ens fem velles. Segons un estudi de la Universitat de Stanford, l’edat límit per a considerar-nos joves són els 78 anys. A partir d’ahí, envellim de manera oficial, independentment del nostre estat de salut.

L’estudi, publicat a la revista Nature Medicine, revela que els nivells de proteïnes en el plasma sanguini experimenten canvis dràstics a partir dels 78 anys, la qual cosa indica un envelliment accelerat. L’equip de la investigació va analitzar el plasma de 4.000 persones amb edats compreses entre els 18 i els 95 anys i van arribar a la conclusió que es donen tres etapes en el procés d’envelliment.

Les tres etapes de l'envelliment:

  • Edat adulta (34-60 anys): Els canvis biològics són més lleus.
  • Maduresa tardana (60-78 anys): S'incrementa l'aparició de signes d'envelliment.
  • Vellesa (més de 78 anys): Els canvis físics i psicològics es tornen més evidents.

La investigació també s’endinsa en els factors responsables d’accelerar l’envelliment, com ho són la falta d’exercici, la mala alimentació o l’estrés.

També et pot interessar

stats