Un estudi detecta gran quantitat de microplàstics a les aigües del sud de València

Les zones més contaminades són la desembocadura del Xúquer i la del Serpis.

Un estudi detecta gran quantitat de microplàstics a les aigües del sud de València
Un estudi detecta gran quantitat de microplàstics a les aigües del sud de València
24 de juliol 2019 - 19:46

Un estudi ha detectat que la contaminació per microplàstics a les costes del sud del golf de València, en una distància de 54 quilòmetres entre Cullera i Dénia, són elevades. Es tracta del primer estudi d'aquest tipus a les costes espanyoles, un treball realitzat per una alumna de la Universitat Politènica de València, en què ha observat que hi ha aproximadament uns 330.000 ítems de microplàstics per quilòmetre quadrat a les nostres aigües.

Aquest estudi, també ha determinat que els llocs més contaminats són la desembocadura del riu Xúquer i la del riu Serpis, on el mesurament ha donat una quantitat aproximada de 900.000 ítems de microplàstics per quilòmetre quadrat. D'altra banda, les menys contaminades són les zones de Piles i Oliva Nova, amb una densitat de microplàstics d'uns 100.000 ítems per quilòmetre quadrat.

L'estudi s'ha dut a terme gràcies als mesuraments que l'alumna va fer en deu trams perpendiculars a la costa, dels 54 quilòmetres d'aquesta.

Existeixen dos possibles orígens dels microplàstics. D'una banda, els primaris, és a dir, microsferes procedents de productes farmacèutics, difícilment filtrables i, d'altra, els secundaris, que es correspondrien amb aquells degradats i erosionats, provinents de plàstics més grans. Aquests últims conformarien un 66% del total.

També et pot interessar