Un estudi analitza com el fum dels incendis i de les cremes agrícoles contamina l'atmosfera

El Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani participa en projectes que analitzen l’impacte dels humans en el medi

Un dels experiments al Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani / À Punt NTC

El Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani, que té les instal·lacions a Paterna (Horta Nord), participa en un nou projecte europeu sobre com el fum dels incendis o de les restes agrícoles es transforma en contaminants que afecten l'atmosfera.

Un equip d’À Punt Notícies ha conegut de prop un dels seus darrers experiments, on comparen el fum dels vehicles amb fums d'altra mena, com la fusta cremada de taronger. Amalia Muñoz, directora executiva del centre, ha explicat que encara es desconeixen molts dels efectes nocius que la biomassa i el tractament de la vegetació pot tindre sobre la salut. En altres investigacions del CEAM també han confirmat com alguns pesticides augmenten els efectes tòxics a l'atmosfera.

En aquest centre de Paterna es proven instruments que s'utilitzen en diferents parts del món, que ajuden a estudiar els efectes contaminants del fum en la salut humana i el canvi climàtic. Actualment, formen part del projecte europeu Euphore, amb el qual testen uns sensors d'una empresa d'Eslovàquia que s'instal·laran a Finlàndia, en zones remotes del Cercle Polar Àrtic.

També et pot interessar

stats