Un estudi alerta sobre la falta de seguretat dels rastres de llum nadalencs

Avacu i Aidimme recomanen comprar-los en establiments segurs, llegir-ne les etiquetes, allunyar-los dels xiquets i evitar que entren en contacte amb fonts de calor.

FOTO PORTADA: Adorns nadalencs
11 de desembre 2019 - 14:05

L'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu) i l'Institut Tecnològic Metalmecànic, Moble, Fusta, Embalatge i Afins (Aidimme) han alertat sobre la falta de seguretat dels rastres de llums nadalencs adquirits en basars, grans superfícies i altres comerços.

Totes dues entitats han presentat aquest dimecres els resultats dels assajos realitzats a tretze productes lluminosos comprats en diferents establiments amb l'objectiu de determinar els riscos de seguretat i l'avaluació de la informació i l'etiquetatge.

Entre les mostres que han analitzat, una d'elles contenia peces xicotetes que es desprenen amb facilitat i que poden ser atractives per als xiquets, amb el consegüent risc d'ingesta. Una altra de les mostres explicava en el seu etiquetatge que pot instal·lar-se en exterior, però els assajos han demostrat el contrari, ja que l’adornament no estava adequadament protegit en cas d’esguitades d'aigua, que poden provocar curtcircuits.

També han assenyalat la mala connexió que pot tindre el cable amb la part de l’adornament nadalenc, així com la possible deformació que pot provocar una font de calor en les garlandes.

El president d'Avacu, Fernando Móner, ha recomanat comprar aquests productes en establiments segurs, revisar-ne l'etiquetatge, allunyar-los dels xiquets i evitar que entren en contacte amb fonts de calor, així com verificar que el producte no tinga danys abans d’utilitzar-lo.

També et pot interessar