Un equip d’Oriola homenatja Amado Granell en l'equipament

L’Oriola Deportiva reprodueix en la camiseta les imatges del còmic ‘Los surcos del azar’, de Paco Roca, sobre l’alliberament de París.

VÍDEO | Un equip d’Oriola homenatja Amado Granell en l\'equipament

Fa dos dies commemoràvem l’alliberament de París de l’ocupació nazi i la participació que va tindre el valencià Amado Granell i la Nou en aquesta fita històrica. 

A Oriola, el Club de Futbol Popular Oriola Deportiva ha presentat aquest dilluns el segon equipament, en què fan un homenatge a l’odissea de Granell i d’altres republicans espanyols. En la camiseta apareixen imatges del còmic de Paco Roca, Los surcos del azar sobre l’entrada de la Nou a París. 

Amado Granell va viure molts anys a Oriola i va ser regidor i tinent d’alcalde de la capital del Baix Segura durant la Segona República. Un fet que els membres d’aquest equip de futbol van descobrir gràcies al documental que va emetre À Punt. La relació de Granell amb Oriola va ser l’excusa perfecta perquè aquest club de futbol popular decidira dur l’alliberament de París, sota el seu comandament, en la camiseta del segon equipament. 

Aquest club és un cas particular del futbol en incloure’s en la modalitat que anomenen futbol popular. D’aquesta modalitat és l’únic exemple a la Comunitat Valenciana i un dels catorze equips que funcionen així a tot Espanya. Entre altres característiques, aquests tipus de clubs són propietat dels socis, aposten per la gestió assembleària, no entenen el futbol com a negoci i busquen implicar-se en la societat i la cultura. 

També et pot interessar

stats