Un educador de gossos arreplega firmes per a prohibir tirar petards durant la migdiada en Falles

Proposa que durant dues hores, entre les 14:30 i les 16:30 hores, a València es done un respir als gossos i puguen eixir al carrer

La petició vol ampliar l'horari sense petards a l'hora de la migdiada / À Punt NTC

Quique Esparcia, educador de gossos des de fa més de dotze anys, ha iniciat una petició en la plataforma en línia Change.org perquè a València es prohibisca tirar petards a l'hora de la migdiada durant les Falles. En la seua petició, demana que els animals puguen eixir al carrer amb tranquil·litat. "El seu nivell de sensibilitat auditiva és molt superior al nostre i només un petard els pot afectar molt, però parlem de vint dies de saturació de petards", ha explicat.

En concret, proposa que durant dues hores, de les 14:30 a les 16:30 hores, es done un respir als gossos i puguen eixir al carrer. En només 24 hores, l'home ha arreplegat vora 500 firmes i l'alcalde, Joan Ribó, s'ha pronunciat i ha admés que la proposta podria ser viable. "Si ho fem coordinadament amb tot el món faller, es pot plantejar. Jo crec que és un element que és possible", ha afirmat Ribó als micròfons d'À Punt Notícies.

A la ciutat de València es calcula que hi ha un gos per cada huit habitants i tots pateixen un autèntic calvari per Falles, tal com ha sostingut Esparcia. El veïnat ha reconegut que, tot i ser fallers, també han de tindre cura de passejar als gossos per fora de la ciutat durant les festes o portar-los a un refugi per a gossos durant els dies forts de les festes.

El 2019, un bàndol pioner va prohibir tirar petards des de les 22:00 fins a les 7:30 hores, i durant la setmana fallera de les 2:00 a les 7:30 hores. Les limitacions també s'han mantingut el 2021. Ara, aquesta iniciativa obri la porta a una nova franja lliure de pólvora.

També et pot interessar

stats