Un dron per a trobar persones amb febra, la nova eina de la Policia contra la covid a València

Capaç de detectar alteracions en la temperatura corporal, s'emmarca en un projecte europeu per a la gestió de futures pandèmies 

Simulacre amb el dron, aquest dijous

La Policia Local de València tindrà una nova eina per a lluitar contra la pandèmia. Es tracta d'un dron de nova generació, equipat amb una càmera termogràfica, capaç de mesurar la temperatura corporal persona a persona i detectar des de l'aire i en temps real aquelles que tinguen febra. Fins i tot quan es troben enmig de grans aglomeracions, per exemple mascletades, festivals o en espais a l'aire lliure com la platja.

El cos municipal ja ha provat amb èxit l'aparell, valorat en uns 4.000 euros, que s'emmarca dins del projecte europeu Stamina per al control de futures pandèmies. Proporciona tecnologia d'última generació per a ajudar els professionals a prendre decisions i millorar la gestió en crisis sanitàries.

El 17 de maig hi ha previst un simulacre internacional en el port de València amb un ferri en què podrien viatjar persones que presenten alteracions en les temperatures corporals, segons ha anunciat la Policia Local. Serà aleshores quan es presente oficialment l'eina. 

El dron també pot ser especialment útil en la recerca i rescat de persones perdudes a la muntanya, ja que és molt més assequible que un helicòpter. Igualment, pot servir per al control dels incendis forestals i ajudar a localitzar els nius de diferents aus a l'Albufera.

També et pot interessar

stats