Un documental de la BBC descobreix més detalls de la jove morta en caure d'un balcó de Benidorm el 2017

Dos vídeos mostren com Kirsty Maxwell no anava beguda i que es va gitar al seu llit abans de confondre's d'habitació.

VÍDEO | Un documental de la BBC descobreix més detalls de la jove morta en caure d\'un balcó de Benidorm el 2017

El programa de la BBC, Mort a l’estranger, que s'emetra d’ací a uns dies deixa molts dubtes sobre què va passar realment amb Kirsty Maxwell l'abril de 1997. Aquella matinada, la jove escocesa de 27 anys que es trobava a Benidorm celebrant amb les amigues un comiat de fadrina va tornar a l’hotel on s'allotjava.

Però sembla que es va equivocar d'habitació i de planta i va entrar en un altra on hi havia cinc joves anglesos de festa que havien consumit drogues i alcohol, segons fonts policials. L'única cosa que se sap a partir de ací és que Kirstly va acabar caient pel balcó del desé pis i va morir a l'acte.

La policia va detindre els joves anglesos i després de l'interrogatori el jutge els va deixar en llibertat provisional. El documental de la cadena britànica BBC ofereix ara més detalls del que va passar aquella matinada amb dos vídeos. Un d'ells pertany a la càmera de seguretat de l'hotel i es veu la jove escocesa que torna de festa amb altres dues amigues. Són les 4:35 h de la matinada i, aparentment, no entra a l'ascensor amb símptomes evidents d'anar beguda. L'altre vídeo el grava una de les seues amigues i es veu Kirstly dormint al seu llit. El dia clareja i no passa molt de temps fins al moment fatídic en què va caure des del balcó d'una altra planta de l'hotel.

Ací sorgeixen els interrogants que apareixen en el documental i que desdiuen la versió oficial de la policia espanyola que va investigar el cas. D'una altra banda, el programa es pregunta per què es va destruir la roba que portava la víctima després de ser analitzada.

Els pares i el marit de la jove declaren en el documental que no es creuen la versió oficial i que esperen que se sàpia la veritat: per què la jove es va caure al buit. Els joves anglesos detinguts sempre han mantingut que Kirstly es va confondre i que en el seu intent d'escapar, entre el nerviosisme, es va acostar fins al balcó i va caure de manera accidental.

El jutjat de instrucció número 4 de Benidorm continua investigant el cas mentre l’alcalde de la localitat turística, Toni Pérez, ha declarat hui que torna a oferir a la família la màxima col·laboració i solidaritat, com sempre ha fet, perquè es puga aclarir tot el que va passar aquella fatídica matinada del 29 d'abril de 2017.

També et pot interessar

stats