Un dispositiu especial de més de 500 persones vetlarà per una nit de Sant Joan segura

Les autoritats recomanen als ciutadans vigilar els propis objectes personals i no dur coses de valor a les festes per tal d'evitar els robatoris.

Aquesta nit les platges de tot el nostre litoral s'omplin de fogueres
Aquesta nit les platges de tot el nostre litoral s'omplin de fogueres / Núria Navarro

La vespra de Sant Joan se celebren per tot el territori de la Comunitat Valenciana festes per a donar la benvinguda a l'estiu en la nit més curta de l'any. Les platges de tot el nostre litoral s'omplin de fogueres que s'han de saltar i persones de totes les edats fan els rituals per a carregar-se d'energia positiva. I perquè tot discórrega en un ambient de tranquil·litat i seguretat, la Prefectura de Policia ha dissenyat un dispositiu que desenvoluparà a València, Castelló i Alacant. 

La coincidència de la matinada de Sant Joan amb el cap de setmana farà que l'afluència siga major que en altres ocasions. Per això cal garantir la convivència pacífica i normal, a més de previndre els actes delictius, com ara els furts, robatoris amb intimidació, actes contra la llibertat sexual i baralles.

El dispositiu comptarà amb més de 500 persones repartides per tot el territori, entre els quals hi haurà Unitats de Prevenció i Reacció, Grups Operatius de Respostes, la Unitat d'Intervenció Policial, grups d'atenció al ciutadà, cavalleria i helicòpters, entre d'altres. L'operatiu estarà en marxa des de la vesprada de dissabte fins a les 08:00 h del diumenge 24.

La Prefectura de Policia recomana adoptar mesures de prevenció per tal d'evitar situacions que puguen acabar amb la festa, com són dur pocs objectes i sense valor al damunt, guardar les pertinences en llocs segurs i no deixar-les mai abandonades en la platja.

Aquestes mesures s'afegeixen a altres derivades de la situació d'alerta terrorista de nivell 4. Hi destaquen la instal·lació de testos "antiterroristes" per a evitar atropellaments massius ens alguns llocs, com el passeig marítim de València, on també faran talls al trànsit. A Alacant també han col·locat aquest tipus de seguretat "passiva", on la celebració de les Fogueres ha marcat l'actualització dels plans especials de seguretat.

També et pot interessar

stats