Un de cada deu treballadors a Espanya és pobre

L'Organització Internacional del Treball urgeix a millorar l'ocupació a Espanya per a avançar en recuperació social.

Un de cada deu treballadors a Espanya és pobre

El 13% dels treballadors assalariats a Espanya estan per davall del 60% de la mitjana d'ingressos del país. El percentatge supera la mitjana europea, situada en el 9,5%, i situa Espanya com el tercer país a la cua de la Unió Europea en pobresa laboral, només superat per Grècia (17%) i Romania (24%).

Així es desprén de l'informe Estat del Treball Decent al Món elaborat per l'Organització Internacional del Treball (OIT) a Espanya, que ha alertat que la recuperació social de la crisi a l’estat espanyol "està lluny de culminar" i "queda molt per avançar"

La recuperació social de la crisi a Espanya "està lluny de culminar" i "queda molt per a avançar", segons el director de l'oficina de l'Organització Internacional del Treball (OIT) a Espanya, Joaquín Nieto, que aquest dilluns ha presentat l'informe Estat del Treball Decent del Món en què alerta que Espanya continua tenint un dels pitjors percentatges de treballadors pobres de la Unió Europea (UE).

"La recuperació social no ha anat al mateix temps que la recuperació econòmica", ha assegurat Nieto, qui ha assenyalat la millora de la qualitat de l'ocupació com "l'assignatura pendent" del país.

Nieto ha manifestat que el país té una oportunitat davant els reptes de la transició digital i energètica per a modificar la seua estructura econòmica i remodelar el model productiu per a "reorientar-lo en termes positius".

300 milions de treballadors en situació de pobresa extrema al món

Segons les dades incorporades a l'informe Estat del Treball Decent en el Món, a tot el món, hi ha 300 milions de persones en situació de pobresa extrema malgrat tindre algun tipus d'ocupació. És a dir, no aconsegueixen disposar ni de dos dòlars diaris per a subsistir. Al rang de pobresa moderada se sumen altres 800 milions de treballadors de tot el planeta.

La pobresa també para atenció a les desigualtats de gènere, ja que les dones reben un 20% menys d'ingressos que els homes per fer un mateix treball. Quant a la sinistralitat laboral, cada any moren 2,7 milions de persones a conseqüència d'un accident de treball o una malaltia professional. "Això implica que cada menys de cinc segons mor un treballador en algun lloc del món a causa d'un accident o malaltia professional", sosté l'OIT.

També et pot interessar

stats