Un detingut a València en una operació contra el finançament terrorista jihadista amb sis arrestats

Han sigut posats en llibertat amb mesures cautelars de compareixences quinzenals, la prohibició d'eixir d'Espanya i la retirada del passaport

Agents de la Policia Nacional detenen als sospitosos de finançament terrorista / À Punt NTC

La Policia Nacional ha detingut sis membres d'una xarxa criminal acusada de finançar el terrorisme, un d’ells a València, un altre a Badajoz, un més a Saragossa i tres més a Madrid. Es tracta de la segona fase de l'operació Bruder, desplegada el març de 2021, en la qual ja es va detindre tres membres de la xarxa per un delicte de finançament terrorista, segons un comunicat de la Policia Nacional. 

Aquest divendres, els detinguts han sigut posats a la disposició del jutjat central d'instrucció número 6 de Madrid. La Fiscalia ha demanat per a quasi tots ells fiances per a eludir la presó. Finalment, el jutge Manuel García-Castellón ha posat en llibertat amb mesures cautelars l'imant de Badajoz, Adel Najjar, i els altres cinc detinguts per presumptament finançar el terrorisme jihadista a Síria. El magistrat de l'Audiència Nacional els ha imposat com a mesures cautelars compareixences quinzenals, la prohibició d'eixir d'Espanya i la retirada del passaport. A més, un d'ells ha hagut d'abonar una fiança de 5.000 euros.

Els investigats actuaven de manera organitzada des de l'inici del conflicte sirià el 2011. A través de l'ONG Al Bashaer, fundada sota la cobertura d'associació d'ajuda a orfes de mujahidins, enviava part dels diners recaptats a Espanya a la milícia jihadista Jaysh A l'Islam, afiliada a Al-Qaeda a Síria. Els enviaments efectuats durant diversos anys van ser per valor de més de 300.000 euros. Utilitzaven com a cobertura una campanya de recaptació de donatius per a ajuda humanitària a xiquets orfes sirians.

A més de les sis detencions, s’han efectuat set entrades i escorcolls simultanis, i s'hi ha intervingut diversa documentació relacionada amb la investigació i abundant material informàtic que es continua analitzant.

També et pot interessar

stats