Un detingut a València en un colp al tràfic d'armes internacional

Compraven les peces als Estats Units i Europa, muntaven les armes a l'Argentina i després les enviaven als càrtels brasilers de la droga.

Un detingut a València en un colp al tràfic d\'armes internacional
Un detingut a València en un colp al tràfic d'armes internacional

Dins de l'operació policial que ha requisat el major arsenal d'armes mai confiscat a l'Argentina, denominada Palak, dissabte van detindre a València un ciutadà espanyol vinculat a l'organització. El detingut, que facilitava components d'armes (fonamentalment carregadors), s'havia dedicat a comprar propietats a Espanya per a rentar els seus ingressos.

Segons les últimes dades facilitades per la Policia Nacional, en l'operatiu que han desenvolupat les forces de seguretat argentines han requisat més de 1.400 armes i gran quantitat de munició de diversos calibres. A més de les armes confiscades, han intervingut automòbils d'alta gamma, diners en efectiu i documentació. De moment han detingut 22 persones més a l'Argentina i una a Miami.

L'organització treballava de manera triangular: dels Estats Units enviaven a l'Argentina peces soltes de diferents armes, i els carregadors i la munició arribaven d'Europa. Una vegada muntades les armes a l'Argentina, les enviaven amb els carregadors al Brasil via el Paraguai per a vendre-les als grans càrtels brasilers que controlen el negoci del narcotràfic.

També et pot interessar

stats