Un detingut per set robatoris en esglésies de la Ribera, la Safor i la Costera

Les sostraccions començaren el juny de 2020 i l'acusat s'emportava diners de les col·lectes i joies

L'esglèsia de Llaurí, un dels escenaris dels robatoris
L'església de Llaurí, un dels escenaris dels robatoris / riberaturisme.es

La Guàrdia Civil de Sueca ha detingut un home de 47 anys per set delictes de robatori en esglésies ubicades en diverses localitats de les comarques de la Ribera, la Safor i la Costera. El presumpte lladre hi accedia enfilant-se per la façana i entrant per finestres o balcons, i va sostraure diversos objectes de valor, sobretot joies i diners en efectiu de les col·lectes dels fidels. Se l'acusa de delictes de robatori amb força dins de set parròquies ubicades en els municipis de Llaurí, Corbera, Riola, Fortaleny, Xeresa, la Barraca d'Aigües Vives i Lloc Nou d'en Fenollet.

L'alerta va saltar a mitjan mes de juny de 2020, quan les forces de l'orde van tindre coneixement d'una sèrie de robatoris amb característiques poc usuals en dos caps de setmana consecutius arran de les denúncies que interposaren els rectors de diversos temples de xicotetes poblacions de la demarcació: Llaurí, Corbera, Riola i Fortaleny.

De l'anàlisi de les dades es van extraure una sèrie de conclusions i pautes comunes que van portar la Guàrdia Civil a pensar que els robatoris eren obra del mateix autor. Es repetia la naturalesa del lloc dels fets, molt poc usuals (esglésies) i de poblacions menudes, el mètode d'accedir a l'interior, les hores en què es cometien –de bon matí– i que foren en cap de setmana. El contingut del robatori –diners dins de lampadaris o bústies de col·lecta, i joies– també era comú en tots.

A Llaurí es van obtindre diverses empremtes dactilars pertanyents suposadament a l'autor. I el rector d'una de les esglésies va facilitar una descripció minuciosa d'un home al qual va sorprendre, en sentir uns sorolls, intentant accedir a l'església enfilant-se per murs de les terrasses contigües.

Més d'un any després dels primers robatoris, el passat 30 de juliol la Guàrdia Civil va detindre el lladre com a presumpte autor de set robatoris, un en grau de temptativa. El jutjat de primera instància i instrucció 5 de Sueca s'ha fet càrrec de les diligències. 

També et pot interessar

stats