Un detingut per l’incendi de Monòver, que ja ha cremat 140 hectàrees

Els mitjans d’extinció delimiten el foc i esperen tindre’l controlat d’ací a unes hores. Una trentena de veïns estan desallotjats.

Esperen controlar el foc d’ací a poques hores, encara que una trentena de veïns continuen desallotjats per prevenció.

Les flames ja han cremat 140 hectàrees de massa forestal a Monòver (Vinalopó Mitjà) en un incendi que avança des d’aquest dijous al migdia i que, tot apunta, s’ha pogut originar per una crema de restolls. De fet, la Guàrdia Civil ha detingut un home, del qual “hi ha indicis” que ha estat fent cremes agrícoles, segons ha confirmat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, durant la visita a Monòver aquesta vesprada.

Una trentena de veïns de 13 cases disseminades de la partida de la Romaneta continuen desallotjats com a mesura preventiva. Encara que el vent variable ha dificultat l’extinció durant la vesprada d’aquest dijous, la consellera ha assenyalat que l’incendi està quasi delimitat i s’espera que estiga controlat d’ací a poques hores. “L’evolució és favorable, encara que no està estabilitzat encara”, ha puntualitzat Bravo.

S’espera que, el vent es calme a partir de les nou de la nit i augmente la humitat, circumstàncies que són favorables per a l’extinció. No obstant això, durant aquesta nit es quedaran nou unitats al lloc de l’incendi, cosa que suposa més de 50 persones que, amb l’ajuda de drons, continuaran les tasques d’extinció.

No hi ha vivendes afectades

Es calcula que el foc ha cremat vora 140 hectàrees. Així mateix, García ha assenyalat que cap casa rural ha resultat afectada, ja que els bombers han pogut salvar les que les flames deixaven en una situació més crítica. La Generalitat ha decretat la situació 1 del Pla Especial d’Incendis Forestals a la zona aquest migdia.

Un total de 16 mitjans aeris, així com nombroses unitats de terra d’efectius de la Generalitat, el Consorci de Bombers de Castelló i voluntaris d’agrupacions contra els incendis forestals de diversos municipis intentaven al final de la vesprada apagar les flames.

Els principals esforços se centraven a evitar que el foc arribara a la zona del Coto, d’alt valor ecològic. L’incendi ha arribat a tindre quatre focus al llarg de la vesprada, tres s’han controlat, però, precisament, el front que avançava cap a aquesta zona del Coto és el que està costant més de mantindre sota control.

L’alcalde de Monòver, en declaracions, a À Punt, ha qualificat de “desastre ecològic” per al municipi aquest incendi, que ja ha arrasat part del patrimoni natural de la seua zona muntanyosa.

També et pot interessar

stats