Un detingut després d'una perillosa persecució de vint quilòmetres entre Elx i Sant Fulgenci en un vehicle robat

L'arrestat va posar en risc diversos conductors, va col·lidir amb cotxes estacionats i amb un vehicle policial, i els agents de la Policia Nacional van comprovar que el cotxe havia sigut furtat a Guardamar del Segura

Moment de la detenció del vehicle
Moment de la detenció del vehicle / Policia Nacional
05 d'abril 2024 - 11:22

Agents de la Policia Nacional a Elx han detingut a un home de 30 anys que presumptament va fugir amb un vehicle furtat, va posar en "risc greu" la circulació viària, va danyar altres cotxes i es va resistir "greument" a la detenció, després d'una persecució de més de vint quilòmetres, des d'Elx (Baix Vinalopó) fins a Sant Fulgenci (Baix Segura).

Els fets van ocórrer quan policies pertanyents a la Brigada de Seguretat Ciutadana de la comissaria il·licitana circulaven pels carrers del barri dels Palmerars, quan van detectar un vehicle que circulava de manera "ràpida i temerària", segons ha indicat la Policia Nacional en un comunicat.

Quan va vore la policia, el conductor va fugir i va eixir del barri fins a arribar a la carretera de la partida de la Foia a gran velocitat. Mentre els agents el perseguien amb el vehicle retolat, l'home va posar en perill diversos conductors amb els quals es creuava, ja que feia cas omís a les indicacions policials perquè detinguera el vehicle i arribà a envair en diverses ocasions el carril contrari de la via.

En el transcurs de la fugida, el presumpte autor va col·lidir amb diversos turismes estacionats i amb un dels vehicles policials que tractava d'aturar-lo. A la persecució es van unir dues dotacions més. A la fi el van detindre a Sant Fulgenci. L'home va oferir "una elevada resistència" a la detenció policial.

En la primera inspecció ocular realitzada pels agents en el lloc, van observar que el vehicle portava un pont fet i van aconseguir determinar que el cotxe pertanyia a una persona que vivia a Guardamar del Segura i que encara no s'havia adonat de la sostracció.

L'autor, de 30 anys i nacionalitat espanyola, que té fins a deu antecedents previs per altres tipus de delictes, va ser posat a la disposició dels jutjats d'instrucció en funcions de guàrdia d'Elx.

També et pot interessar

stats