Un detingut a Alacant dins d’una operació internacional contra la falsificació de bitllets

L’operació Deep Money ha estat dirigida a través de la denominada ‘internet profunda’ i en la qual han intervingut vuit països europeus.

La Policia Nacional ha participat en l'operació internacional Deep Money
La Policia Nacional ha participat en l'operació internacional Deep Money / Europa Press

Una persona ha sigut detinguda a Alacant i quatre més a la Corunya, Pontevedra i Santa Cruz de Tenerife dins d’una operació internacional contra la falsificació de bitllets. La Policia Nacional ha participat coordinada per l’Europol i s’han detingut un total d’onze persones en huit països europeus, les quals haurien pogut vendre més de 26.000 bitllets falsos de 20 i 50 euros.

L’operació Deep Money ha estat dirigida contra la compravenda de diners falsos a través de la denominada ‘internet profunda’, en la qual han intervingut huit països –Portugal, Àustria, Alemanya, França, Irlanda, Grècia, Luxemburg i Espanya–.

La recerca va començar després d’una operació duta a terme per la policia portuguesa, que va permetre desmantellar una impremta clandestina on l’organització falsificava bitllets de 50 euros per a vendre'ls posteriorment a través d’internet. Després de descobrir que darrere d’aquesta impremta hi havia una xarxa de delinqüents que compraven els diners falsos a escala europea, es va dur a terme un dispositiu simultani en els huit països involucrats, entre ells Espanya, per a evitar que es donaren l’alerta entre ells.

L’operació ha finalitzat amb 1.260 euros confiscats, onze persones detingudes i el registre de 36 immobles. Després d’interrogar fins a 44 persones, les forces de seguretat asseguren haver descobert tots els membres de l’organització criminal, entre ells el líder, l’impressor, els distribuïdors i els compradors.

També et pot interessar