Un decret del Consell tanca la disputa entre Callosa de Segura i Coix pels termes municipals

Ambdós ajuntaments acorden un nou traçat de les línies limítrofes pel qual intercanvien superfícies mútuament i posen fi a un litigi d'anys que ha generat queixes veïnals pel cobrament duplicat d'impostos

L'edifici de la Punteta, a cavall entre Coix i Callosa de Segura
L'edifici de la Punteta, a cavall entre Coix i Callosa de Segura / À Punt NTC

S'imaginen viure en un edifici que s'ubica a cavall entre dos municipis? És el que li passava al veïnat d'un immoble part del qual està a Coix i part a la veïna Callosa de Segura. La divisió territorial els ha generat maldecaps i plets administratius durant anys per estar en les dues poblacions alhora i, ara, finalment, el Consell ha aprovat un decret amb què regula la línia límit de cadascuna per a posar fi a la disputa.

Feia més de deu anys que José María, veí de l'edifici de la Punteta, reclamava una solució. L'immoble es va construir amb llicències de Coix, però huit anys després Callosa va començar a cobrar-los l'IBI. En algunes ocasions, han hagut de pagar l'impost per duplicat. Però l'aigua, la llum i la resta de subministraments es paguen a Coix. Un embolic que ha fet ballar el cap dels residents. "Quan havia de donar l'adreça, no sabia quina dir", ha comentat a À Punt Dani Garzón, un altre veí de la finca.

Gràcies a un acord entre els dos ajuntaments implicats, ara s'ha establit definitivament quin espai ocupa cada terme municipal. Coix es queda la finca de la discòrdia a canvi de cedir a Callosa uns terrenys adjacents de quasi 300 metres de superfície. El canvi té la finalitat d'esmenar una sèrie de problemes administratius, de prestació de serveis i de gestió que afecten totes dues localitats, segons ha explicat la Generalitat. Una alteració territorial "mínima" que en cap cas repercutirà en la solvència econòmica dels consistoris, assenyala el text del decret.

També et pot interessar

stats