Un congrés a Oriola aborda la incidència de les inundacions com a fenomen recurrent

Les fortes pluges tenen una especial afectació en zones concretes del planeta, com les comarques del sud.

Cartell del Congrés Nacional d'Inundacions.
Cartell del Congrés Nacional d'Inundacions.

L'Auditori de la Fundació CAM d'Oriola acull aquest dijous el Congrés Nacional d'Inundacions on s’abordarà el risc d'inundacions com a fenomen recurrent que compta amb una especial afectació en zones concretes del planeta, com és el cas de les comarques del sud.

El canvi climàtic és una de les causes que han provocat modificacions en el comportament de la meteorologia, però la gestió del territori i l'espai són qüestions molt rellevants també en aquest camp i seran abordades pels experts.

La trobada tindrà amb un aforament limitat que ja s'ha completat, però es podrà seguir en streaming al llarg dels dos dies en què es desenvoluparà. En la primera jornada s'abordaran els fenòmens hidrometeorològics i la planificació territorial i es tractaran punts com l’ordenació del territori, la planificació urbana i la gestió de riscos d'inundació, entre altres.

El segon bloc analitzarà les mesures de mitigació i infraestructures i recollirà qüestions com els sistemes d'atenció precoç, gestió de desastres, laminació o protecció enfront d'inundacions; mentre que en el tercer bloc, que tractarà sobre l'avaluació socioeconòmica, ambiental i jurídica, analitzarà diferents punts com l'avaluació econòmica i financera de danys, recuperació i reparació de danys o anàlisi normativa.

També et pot interessar

stats