Un col·legi valencià ensenya la llengua de signes a tot l'alumnat

La llengua de signes està absolutament normalitzada entre l’alumnat, tant l'oient com el sord

Aquest col·legi ha integrat perfectament el llenguatge de signes / À Punt NTC

Al col·legi Luis Fortich de València, el 15% de l'alumnat són persones sordes. Aquesta circumstància, lluny de ser un entrebanc, és un exemple per a seguir. La llengua de signes està absolutament normalitzada, ja que tots els xiquets i xiquetes oients dominen la llengua de signes espanyola, de manera que regna el silenci, però no falta la comunicació. Jordi Iranzo, director del centre, ha explicat que hi ha entre dos i tres alumnes sords integrats en cada aula.

L'aprenen, des d'infantil, tant els xiquets i xiquetes oients com els que tenen dificultats auditives, que atenen dues sessions setmanals de llengua de signes. Han d'aprendre-ho tot, des del nom de les fruites, fins a dir el seu nom. Pel centre, el professorat ha assegurat que l'objectiu és tractar la dificultat sensorial com una oportunitat i no com un defecte.

Enguany, per primera vegada, l'alumnat que acabe primària obtindrà la titulació bàsica de llengua de signes, amb la qual també estan preparant el festival de final de curs.

També et pot interessar

stats