Un col·legi de Barcelona es querella per difamació i injúries contra els pares d'una alumna que es va suïcidar

L'escola ha interposat la querella en resposta a una demanda per responsabilitat civil que els pares han presentat contra el centre escolar una vegada esgotada la via penal

Els pares de Kira López entreguen al Congrés 230 mil firmes per a reclamar un protocol contra l'assetjament escolar als centres escolars, l'11 de novembre de 2022
Els pares de Kira López entreguen al Congrés 230 mil firmes per a reclamar un protocol contra l'assetjament escolar als centres escolars, l'11 de novembre de 2022 / Carlos Luján (Europa Press)
14 de març 2024 - 14:46

El col·legi Pare Manyanet Sant Andreu de Barcelona ha interposat una querella per difamació i injúries i en defensa del seu honor contra els pares de Kira López, l'alumna que es va suïcidar el 2021 per un presumpte cas d'assetjament escolar que la justícia va considerar no provat en via penal. L'escola, que quantifica el mal en 277.000 euros, acusa la família d'haver creat un "sistema de difamació constant" contra la comunitat educativa en les xarxes socials i mitjans de comunicació "basat deliberadament en mentides contra la veritat jurídica expressada en múltiples resolucions judicials de manera documentada". 

L'escola ha interposat la querella en resposta a la demanda per responsabilitat civil que els pares han presentat contra el centre escolar una vegada esgotada la via penal. Els progenitors de la xica entenen que hi ha culpa del col·legi pel suïcidi per la "inacció retirada i conscient" davant de l'assetjament i la suposada "violència docent" patida per Kira sense que, segons ells, s'activara cap protocol per a protegir-la.

"Aquesta decisió, no desitjada per part de la comunitat educativa, és de necessitat per a defendre l'honor i la dignitat dels equips directius, docents i no docents, però també de les famílies i l'alumnat (menors d'edat) que formen part del Manyanet Sant Andreu", ha manifestat l'escola en un comunicat. La nota assegura que no han volgut "entrar en confrontació" amb la família de Kira, que ha assenyalat el centre com a responsable de la mort en diferents intervencions als mitjans de comunicació. 

El Pare Manyanet assegura en la nota informativa que "les resolucions judicials i les múltiples investigacions internes i independents sempre han arribat a la mateixa conclusió: mai es va produir un cas d'assetjament escolar contra la Kira ni es pot relacionar el suïcidi per acció o omissió del centre escolar". 

També et pot interessar

stats