Un de cada cinc valencians estaria disposat a implantar-se un xip per a substituir al mòbil

Javier Palanca, doctor en Intel·ligència Artificial, assegura que encara no és possible introduir un mòbil al cervell.

VÍDEO | Un de cada cinc valencians estaria disposat a implantar-se un xip per a substituir al mòbil
Un de cada cinc valencians estaria disposat a implantar-se un xip per a substituir al mòbil
11 de desembre 2019 - 23:15

Segons un estudi de l'asseguradora Linea Directa, un 21% dels valencians estaria disposat a implantar-se un xip al cervell per tal de substituir un telèfon intel·ligent.

Així, segons l'enquesta, l'emmagatzematge de dades (39%), disposar d'una càmera integrada (26%) o d'un reproductor de música (21%) serien les funcionalitats preferides dels valencians per a instal·lar-les al seu cos. No obstant això, els valencians també troben desavantatges al respecte, com, per exemple, els possibles problemes de salut, la possibilitat d'accés de tercers a informació personal o la de no poder desconnectar digitalment.

De la mateixa manera, el 12% de les persones consultades no és partidària de prolongar indefinidament la vida a través de la tecnologia cíborg, el 39% dels valencians admet haver perdut capacitats des que té telèfon intel·ligent; el 64% no recorda més de quatre números de telèfon; i el 47% tindria moltes dificultats per a arribar a una nova destinació sense disposar de GPS.

Per comunitats autònomes, La Rioja (28%), Andalusia (26%) i Canàries (24%) són els territoris on els seus habitants estan més oberts a convertir-se en cíborgs. En el costat contrari se situen Navarra (10%), Astúries (14%) i Aragó (16%), on la gran majoria dels ciutadans ho considerarien "una barbaritat".

El doctor en Intel·ligència Artificial, Javier Palanca, en declaracions a À Punt, ha assegurat que, tot i que ja hi ha interfícies que permeten fer diferents funcions com els xips que s'implanten per a les persones sordes o amb problemes concrets, el fet d'introduir un mòbil al cervell és molt complicat perquè encara tenim barreres que compliquen aquesta tasca.

Sobre el fet que Alacant es vaja a convertir en la seu del Centre Europeu d'Investigació en Intel·ligència Artificial, Palanca s'ha mostrat molt satisfet perquè suposarà que la Comunitat Valenciana es convertisca en una referència en el sector en què es generaran més ofertes de treball.

També et pot interessar

stats