Un centre concertat de València pregunta a l'alumnat de primer d'ESO si ha comés adulteri o fornicat

El centre i la professora de religió han demanat disculpes pel qüestionari, que ha motivat una inspecció d'Educació.

Captura del qüestionari que ha motivat la inspecció de la Conselleria d'Educació
Captura del qüestionari que ha motivat la inspecció de la Conselleria d'Educació / @BorjaHermann
02 de març 2020 - 14:01

La inspecció de la Conselleria d'Educació visita aquest dilluns el col·legi concertat Immaculat Cor de Maria de València per a recollir informació sobre un qüestionari que una professora de religió ha remés a l'alumnat de primer d'ESO que les autoritats educatives veuen “totalment inapropiat”.

El text, amb què la docent volia “ajudar-los a comprendre el sisé manament” (“No cometràs actes impurs”), els pregunta si han “comés adulteri o fornicat”, si han “practicat l'homosexualitat” o si s'han masturbat, entre altres qüestions.

La Conselleria d'Educació considera que aquestes preguntes “atempten contra la intimitat” de l'alumnat, contra la llei de persones LGTBI i contra la Llei 26/2018 de drets i garanties de la infància i l'adolescència. “Atempta de fons contra els drets humans basats en valors de respecte a la intimitat, diversitat i pluralitat”, asseguren fonts de la Conselleria citades per Efe, que recorden que “els centres educatius sostinguts amb fons públics tenen l'obligació d'impartir el currículum oficial establit per a cada assignatura”, que en aquest cas “no s'adeqüen a l'assignatura de Religió”.

La direcció i la professora demanen disculpes

La direcció del centre ha emés un comunicat en què demana disculpes per la consulta i per no haver sabut respondre al seu projecte educatiu cristià “inclusiu i integrador”. Anuncia “mesures oportunes” per a evitar aquestes situacions en el futur i demana que aquest fet aïllat no es convertisca en una excusa per a atacar l'assignatura de Religió i l'educació catòlica. Segons el comunicat, la professora també s'ha posat en contacte amb l'alumnat i ha reconegut que el qüestionari era “inadequat”.

També et pot interessar

stats