Un centenar de treballadors de l'empresa de ressonàncies passa a ser personal laboral de Sanitat Universal

La Conselleria de Sanitat Universal invertirà cinc milions d'euros en la subrogació de 113 contractes de ressonàncies fins que el 15 de desembre el servei torne a la gestió pública directa

Una pacient en el moment de realitzar-se una ressonància magnètica
Una pacient en el moment de realitzar-se una ressonància magnètica / Arxiu de l'Hospital de Manises

El Consell ha aprovat aquest divendres el decret que regula la reversió del personal que treballa en el servei de radiodiagnòstic per imatge que serà de gestió directa des del 15 de desembre. Aquestes persones contractades en l'empresa privada Erescanner Salut mantindran els llocs de treball com a personal laboral que caldrà extingir fins que es complete la reversió. El cost dels treballadors amb els contractes subrogats representa 5.407.482,13 euros per a la Conselleria de Sanitat Universal.

A partir del 15 de desembre el servei de ressonàncies magnètiques es reintegrarà en l'administració com a prestació directa del sistema públic de salut valencià, amb equips d'alta tecnologia de titularitat i gestió pública.

Aquesta extinció del contracte de gestió de serveis públics per concert per a realitzar ressonàncies magnètiques coincideix en el temps amb el pla d'inversions en equips d'alta tecnologia del Sistema Nacional de Salut (Pla Inveat).

A través d'aquest pla, Sanitat Universal rebrà del ministeri un total de 81 milions per a la incorporació d'equips d'alta tecnologia de diagnòstic i tractament de patologies d'alta prevalença per a optimitzar la qualitat de l'assistència i millorar l'accés als serveis de salut de tota la ciutadania.

També et pot interessar

stats