Un centenar de persones es manifesten contra l’oficina per a l’assistència a la maternitat d'Alacant: “Ni un pas arrere”

La creació d'aquesta entitat és una de les demandes de Vox per a donar suport als pressupostos del consistori per al 2024

IMG 20240203 WA0011
Concentració dels col·lectius feministes a la plaça de l'Ajuntament d'Alacant / À Punt NTC

L’Ajuntament d’Alacant, governat pel popular Luis Barcala, va pactar el mes de gener amb Vox els pressupostos municipals del 2024. Uns comptes que ascendeixen a 359 milions d’euros i per als quals el PP ha acceptat portar a terme 20 de les 26 esmenes presentades pel partit de Carmen Robledillo.

Entre les demandes de Vox s’inclouen mesures com la de crear "una oficina per a l’assistència a la maternitat", l’augment de la dotació a l’Escola Taurina, un servei antiocupació i una zona de baixes emissions sense restriccions ni sancions. 

Aquest dissabte el moviment feminista d’Alacant s’ha concentrat per a posar de manifest el seu rebuig ferm a la creació d'aquesta oficina que encara no s'ha materialitzat. 

Vora un centenar de persones provinents de diversos col·lectius feministes s’han reunit aquest dissabte a les 11:30 hores a la plaça de l’Ajuntament d’Alacant amb pancartes que reclamaven el dret a decidir de les dones. S’han cridat missatges com “les nostres vides, els nostres cossos”, “no som un xec electoral”, “fora xiringuitos ideològics”, “ni un pas arrere” o “avortament segur, lliure i gratuït”.

Concentració dels col·lectius feministes a la plaça de l'Ajuntament d'Alacant
Concentració dels col·lectius feministes a la plaça de l'Ajuntament d'Alacant / À Punt NTC

“Ens manifestem contra l'oficina antiavortament. És igual el nom que li donen. Fa més de 40 anys que lluitem pels drets reproductius i sexuals de les dones i no podem permetre la intromissió de ningú en la decisió de la dona de ser o no ser mare”, explica Emilia Caballero, fundadora de Dones Juristes Themis. “Aquestes oficines són xiringuitos ideològics, nosaltres sabem com i quan volem tindre fills” afegeix Caballero.

No podem permetre la intromissió de ningú en la decisió de la dona de ser o no ser mare

També et pot interessar

stats