Un centenar de joves ataquen amb pedres, ous i fem la residència Damià Bonet de València

Algunes fonts apunten que els atacants podrien ser estudiants d'una altra residència rival perquè “a totes les universitats d’Espanya hi ha rivalitats entre les residències”

Residència Damià Bonet / À Punt NTC

La direcció de la residència d'estudiants Damià Bonet de València ha interposat una denúncia davant del que qualifiquen un acte vandàlic, i no una novatada entre bandes rivals d'estudiants.  La residència d’estudiants Damià Bonet de València ha patit els atacs vandàlics d'almenys un centenar de persones. La matinada de dimecres, un grup de joves va llançar tota classe d'objectes, com ara pedres, ous, fem i, fins i tot, tanques metàl·liques, contra la façana del col·legi major i colpejaren els vidres de l'entrada d'aquesta residència estudiantil.

Carlos Albalate, alumne que viu al centre, conta que el van despertar quan estava dormint i que va poder veure un muntó de gent llançant farina i ous, i fins i tot tanques, a la residència. Un altre estudiant, estranger, no hi era quan van succeir els fets, però quan va tornar es va trobar un munt d’objectes a terra. 

Aquesta batalla campal la va protagonitzar un grup molt nombrós de més d'un centenar de persones. Algunes fonts apunten que els atacants podrien ser estudiants d'una altra residència rival perquè “a totes les universitats d’Espanya hi ha rivalitats entre les residències”.

Els residents de la Damià Bonet van avisar la policia per por que la situació es complicara més encara, i amb l'arribada dels agents el grup es va dispersar. Des de la direcció del col·legi major han confirmat a À Punt Notícies que ja han presentat una denúncia pel que consideren un “acte vandàlic” contra les seues instal·lacions i residents.

La Universitat Politècnica de València (UPV) ha contactat amb les residències universitàries dels seus voltants per a “obtindre tota la informació possible i explorar també vies d'acció conjuntes” després de l'atac vandàlic, segons ha informat aquest divendres el vicerector d'Internacionalització i Comunicació de la UPV, Jose Francisco del Riu.

El vicerector ha mostrat la seua preocupació pels incidents, ocorreguts als voltants del campus de Tarongers, i ha assegurat que “la seguretat i el benestar” dels seus estudiants són prioritaris. Per això vol “esclarir el que va passar i actuar-hi d'acord”.

Montserrat ha destacat també que els fets van ocórrer fora de les instal·lacions de la UPV, per la qual cosa no són estrictament responsabilitat de la universitat, si bé estan disposats a ajudar les autoritats en el que siga necessari.

També et pot interessar

stats