Un centenar de defensors de l'horta es concentren contra l'ampliació de la V-21

Aquest dijous, el diputat de Compromís, Joan Baldoví, es reunirà amb el ministre de Foment per a presentar-li una proposta alternativa.

Els veïns reivindiquen mantindre 80.000 metres quadrats de camp
Els veïns reivindiquen mantindre 80.000 metres quadrats de camp

Un centenar de veïns i membres de col·lectius defensors de l'horta s'han concentrat hui a Alboraia per a lluitar contra l'ampliació de la V-21, prevista per a millorar el trànsit a la zona, però que consideren innecessària i que implica destruir 80.000 metres quadrats de camp.

Aquest dijous, el diputat de Compromís, Joan Baldoví, es reunirà amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, per a presentar-li una proposta alternativa d'obrir una via cap a la Serradora, segons han informat membres de l'agrupació.

Compromís demana paralitzar el projecte i desenvolupar un projecte d'ampliació del tram Carraixet-València "més econòmic, sostenible i respectuós amb l'horta de València i Alboraia".

Segons fonts del partit, el cost mediambiental i econòmic de l'actual projecte d'ampliació de la V-21 està "injustificat per suposar la destrucció de més de 80.000 metres quadrats d'horta productiva".

A més, han assegurat que aquest projecte "posa en perill elements patrimonials, paisatgístics i econòmics de la zona tan rellevants com els terrenys inclosos en la Denominació d'Origen Xufa de València, trenca l'aposta per la mobilitat sostenible del Govern del Botànic, i no garanteix una millora important dels temps de viatge dels automòbils que entren en la ciutat de València".

També et pot interessar

stats