Un centenar d'entitats denuncien davant de la fiscalia la filtració de dades de la víctima de La Manada

És una iniciativa del col·lectiu Alerta Feminista, que exigeix una investigació i que es depuren responsabilitats.

Ciutat de la Justícia, València
Ciutat de la Justícia, València

Un centenar d'entitats valencianes han presentat aquest matí una denúncia davant de la Fiscalia General de l'Estat per la filtració de dades personals de la víctima de La Manada. La denúncia, una iniciativa del col·lectiu Alerta Feminista, sol·licita al ministeri públic que investigue els mitjans de comunicació i les persones individuals que van ajudar a difondre aquesta informació. L'objectiu és, segons ha explicat Herminia Royo, portaveu de  l'Associació de Dones Separades i Divorciades del País Valencià, "mostrar la nostra força i dir-li al patriarcat que no estem disposades a tolerar estes conductes", ja que l'article 198 del Codi Penal estableix penes de fins a set anys de presó per als responsables de filtracions.

Raquel Gaspar, activista feminista i fotoperiodista, que firma la denúncia i va ser qui va traure a la llum els fets, demana la depuració de responsabilitats en la justícia mateix per la inclusió en la sentència del codi de verificació que ha permés l'accés a les dades. "La primera responsable subsidiària és la justícia, el tribunal de Navarra", ha dit. Segons l'activista, l'actuació de la justícia suposa un tracte denigrant i vexatori no només per a la denunciant de La Manada, sinó per a totes les dones.

Segons es desprén del text, el diari digital Voz Populi va publicar un article amb el titular "Forocoches y Burbuja.info publiquen dades personals de la víctima de La Manada". Després de la publicació de les dades per part dels mitjans, se succeïen comentaris denigrants per a la víctima i en defensa dels condemnats. A aquests mitjans, els secundaren altres, com ara Tribuna de Cartagena o El Español, que també animaven a difondre de forma massiva les dades privades de la denunciant de La Manada. També en les xarxes socials se succeïren publicacions que contribuïren a donar ressò a aspectes de la vida privada de la víctima.

Per la seua part, Cristina Cabedo, diputada de Podem a les Corts Valencianes per Castelló, també ha expressat el suport del seu partit  a la proposta, ja que els moviments feministes "estan demostrant que estan per davant del Govern i són els que donen resposta a una situació que ha de solucionar-se".

També et pot interessar

stats