Un dels cent millors vins del món s’elabora en un garatge de la Font de la Figuera

Javier Revert recupera varietats de raïm autòctones i les planta en terrenys de la Costera on abans hi havia ceps.

VÍDEO | Un dels cent millors vins del món s’elabora en un garatge de la Font de la Figuera

Un vi amb denominació d'origen de València, Simoneta, que s'elabora en un garatge de la Font de la Figuera, és un dels cent millors del món. L'ha seleccionat entre 30.000 vins dels cinc continents Robert Parker, un guru del sector vitivinícola. Durant els últims dos anys ha sigut considerat com el millor vi de la Comunitat Valenciana en la llista Parker, que és la bíblia del vi. L’elabora Javier Revert en aquest municipi de la Costera.

Revert ha recuperat varietats autòctones de raïm, com el llàgrimes, i les ha plantades en terrenys oblidats per al vi. Després l'elabora seguint el procés tradicional. Curiosament, no té grans instal·lacions: el fa en un garatge.

Per a aquest enòleg de llarga tradició familiar vinculada al vi, el premi d'estar entre els cent vins que són un gran descobriment en tot el món és un reconeixement que també desperta interés comercial pel seu producte. “He rebut moltes telefonades d’importadors, però estic convençut que el premi encara ajudarà més en el futur”, explicava a À Punt.

De fet, les 2.000 botelles d’enguany ja les té venudes. Per als qui hagen fet tard i vulguen tastar-lo, al gener arriba la nova anyada d'aquest vi de premi, elaborat en 85 metres quadrats.

També et pot interessar

stats