Un campament de l’IVAJ ensenya el jovent a identificar i bloquejar els discursos d’odi en les xarxes

El 75% del col·lectiu a la Comunitat Valenciana està preocupat per l’augment d’aquest tipus de missatges

En TikTok proliferen els discursos d'odi / À Punt NTC

En TikTok hi ha vídeos innocus, però també trobem molts missatges foscos amagats en embolcalls atractius i emesos per joves amb milers de seguidors i seguidores que parlen el seu llenguatge amb què influeixen en altres joves. Al 75% de la joventut valenciana la preocupa l'augment dels discursos d'odi en les xarxes que van dirigits, entre altres, a les dones o al col·lectiu LGTBI, segons han explicat a À Punt. 

Un campament de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ofereix recursos als adolescents per a identificar i bloquejar aquests missatges i desenvolupar un pensament crític quan naveguen per TikTok o qualsevol xarxa social. Els ensenyen la importància de contrastar les informacions i no creure el primer que lligen o veuen en un vídeo a través de tallers artístics o de continguts en xarxes.

En el campament hi ha més d'un centenar de joves i la idea és que, quan acaben l'estada, puguen ajudar-ne altres als centres escolars o als serveis d'informació juvenil transmetent-los el que han aprés ja que, com a consumidors preferents d’aquests continguts, són els que tenen les claus per a combatre la proliferació dels discursos d’odi. 

També et pot interessar

stats