Un camioner mata l'home a qui va portar penjat del retrovisor durant tres quilòmetres a l'autovia A-31

La víctima va assaltar el vehicle per motius desconeguts i al conductor, que ha sigut detingut, se li imputen delictes d'homicidi imprudent i omissió de socors

Un moment de la detenció del camioner, amb el camió implicat de fons
Un moment de la detenció del camioner, amb el camió implicat de fons / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut un home de cinquanta-sis anys que presumptament va circular durant quasi tres quilòmetres a més de 100 km/h i amb un home penjat d'un dels espills retrovisors del camió, al qual va matar després de frenar bruscament i propiciar-li la caiguda.

Els fets van ocórrer el passat 3 de juny, ha informat l'institut armat en un comunicat aquest dimarts. Eren les 5:48 hores del matí quan diversos testimonis avisaren les autoritats que a la calçada d'una eixida de l'A-31 a l'altura de Petrer (Vinalopó Mitjà) hi havia un home amb lesions molt greus. Segons relataren, semblava que l'havien atropellat.

Així, els agents trobaren la víctima a l'altura del quilòmetre 204 de l'autovia, a la calçada i al costat de les petjades d'una frenada produïda per uns pneumàtics. Els especialistes comprovaren que era recent, probablement d'escassos minuts previs a la telefonada que va avisar l'112. Segons esbrinaren, després del colp el vehicle havia pegat a fugir a gran velocitat i va abandonar l'home ferit a la seua sort, sense auxiliar, de nit i en una zona d'escassa il·luminació. Tot i que el traslladaren encara amb vida a l'Hospital General Universitari d'Alacant, va morir l'endemà que ocorregueren els fets.

Durant la instrucció de les diligències, els investigadors de la Guàrdia Civil van descobrir que el vehicle implicat tenia grans dimensions i posaren el focus en una empresa de transports.

Després de les perquisicions comprovaren que, a l'altura del quilòmetre 201 de l'A-31, mentre el conductor es trobava detingut fent un descans, un home havia intentat introduir-se en la cabina del camió a la força, moment en què el transportista va iniciar un forcejament amb ell. Després d'evitar que pujara al vehicle, va començar la marxa en direcció a Alacant, però el vianant, ja amb el camió en marxa, es va enganxar des de l'exterior, es va penjar de l'espill retrovisor i, mentre se sostenia als esglaons per a pujar a la cabina continuava intentant introduir-se en l'habitacle.

Davant de la situació, el camioner va optar per eixir-se'n per la via de servei a l'altura de les Salinetes, on va frenar de manera brusca. Va aconseguir que l'intrús es desenganxara, però va caure violentament sobre la calçada. El colp li va produir lesions de caràcter molt greu i van ser la causa de la mort, segons la prova pericial.

Al conductor, arrestat el passat 10 de juny, se li imputa un delicte d'homicidi per imprudència i un altre d'omissió del deure de socors a la víctima, un home de quaranta anys. De moment, es desconeix el motiu pel qual l'atropellat el va assaltar, ja que no existia relació prèvia entre ambdós, segons la Guàrdia Civil.

També et pot interessar

stats