Un camerunés camina més de 350 quilòmetres per a aconseguir un passaport

El viatge ha sigut un acte reivindicatiu per a denunciar la falta de facilitats de la seua ambaixada per a expedir-li el document

Michel Mvondo Ndtongou / À Punt NTC

12 dies i mig, fent més de 30 quilòmetres al dia a peu, passant fred i dormint al ras. És l'odissea que ha viscut un migrant camerunés que ha anat caminant a Madrid des de València. Ho ha fet com un gest reivindicatiu, després que l'ambaixada del seu país no li facilitara l'enviament del passaport, que per a ell és indispensable.

Michel Mvondo Ndtongou, el migrant que ha aconseguit aquesta fita, destaca que “la complicació era el temps, hi havia molts núvols, quasi a deu metres no podies veure una altra persona, no podies caminar”. Unes condicions molt poc favorables que no van acoquinar Michel: “Al principi tot el món em deia: eres un borinot, estàs boig, no ho aconseguiràs”. 

Hui ho pot contar ja a València i completament recuperat de les ferides als peus. La seua va ser una acció de protesta després d'esperar mesos que la seua ambaixada li enviara per correu el passaport renovat, sense èxit. “Quan una persona pren una decisió cal entendre, escoltar, almenys fer cas”, a la fi, això era reivindicació “sense passaport no tens cap identitat, no et pots identificar, ni davant de la policia, ni de la Guàrdia Civil o ni tan sols davant d'un cap per a contractar-te”.

Fa vora deu anys va estar a punt de morir de les ferides que va patir en saltar la tanca de Melilla per a travessar la frontera. Al Camerun va deixar la dona, dues filles i dos fills. A pesar de tot el que ha passat en els seus 36 anys de vida, Michel no perd el somriure.

També et pot interessar

stats