Un caça militar intercepta a Castelló tres ultralleugers per violar l'espai aeri

L'aeronau militar els va obligar a aterrar a l'aeròdrom, però en realitat no era cap amenaça, sinó que dos alemanys i un austríac que anaven a Jerez havien oblidat completar el seu pla de vol

Un avió F-18 d'Exèrcit de l'Aire d'Espanya en una imatge d'arxiu
Un avió F-18 d'Exèrcit de l'Aire d'Espanya en una imatge d'arxiu / A. Pérez Meca (Europa Pres)

Resolt el misteri de l'avió caça F-18 que va sobrevolar divendres Castelló de la Plana i el Grau i que va causar renou entre el veïnat. L'aeronau militar va interceptar els tres ultralleugers i els va obligar a aterrar a l'aeròdrom.

Però en realitat no era cap amenaça, sinó que tres amics, dos alemanys i un austríac, que anaven cap a Jerez, havien oblidat completar el seu pla de vol.

El caça F-18 va ser alertat quan les tres avionetes sobrevolaven una zona aèria exclosa a Tarragona. En aquest cas va ser la base àrea de Saragossa de l'Exèrcit de l'Aire, la que va posar en marxa un scramble, una alerta que s'activa quan hi ha una amenaça potencial greu.

Els tripulants, que anaven a la fira de Jerez, no van respondre les telefonades per la freqüència d'emergència. En 20 minuts el caça F-18 va arribar des de la base de Torrejón de Ardoz i els va escortar fins a l'aeròdrom de Castelló, al Grau, on van aterrar.

Sembla que els tres amics no havien completat el seu pla de vol, encara que sí que tenien els permisos per a travessar fronteres. No constituïen en realitat cap amenaça, però es van convertir en un assumpte de seguretat nacional, en un moment on ens trobem en plena guerra d'Ucraïna i en alerta terrorista de nivell 4.

També et pot interessar

stats