Un brot a Llucena contagia 18 persones que ja havien rebut les dues dosis de la vacuna

Són 17 residents i una treballadora d'un edifici de vivendes tutelades que estan aïllats i són asimptomàtics.

Vista de Llucena, a l'Alcalatén
Vista de Llucena, a l'Alcalatén

L'Ajuntament de Llucena, a l'Alcalatén, ha confirmat un brot de Covid-19 en un edifici de vivendes tutelades que ha contagiat 18 persones després d'haver rebut la segona dosi de la vacuna contra el virus. Els infectats són 17 residents i una treballadora, que es troben de moment asimptomàtics i aïllats des que es va saber el diagnòstic.

En el centre on s'ha registrat el brot, del qual no es coneix encara l'origen, viuen 27 persones majors acompanyades d'una dotzena de treballadors. L'edifici havia estat lliure de coronavirus fins ara.

L'alarma va saltar dilluns passat quan es va detectar el primer positiu en un intern que havia d'ingressar a l'hospital per causes alienes a la Covid-19, explica a À Punt l'alcalde de Llucena, David Monferrer. La PCR rutinària que marca la Conselleria de Sanitat per a aquests casos va revelar que el pacient estava contagiat de coronavirus. Immediatament es realitzaren proves a residents i plantilla de l'edifici, que elevaren el volum del focus a 18 infeccions. De moment l'Ajuntament no té constància que s'estiguen fent més PCR fora del centre vinculades amb aquest brot.

"Un cas estrany", reconeix el regidor, qui remarca que en tot moment s'ha seguit el protocol marcat per la Conselleria de Sanitat. Així, s'ha separat en plantes diferents les persones contagiades de les que no ho estan.

Les 18 persones contagiades no han manifestat símptomes fins ara. Havien sigut immunitzades amb dues dosis de la vacuna de Pfizer ara fa tretze dies. L'alcalde de Llucena demana no caure en l'alarmisme davant el brot i confia que el fet d'estar vacunats minimitzarà els efectes del virus. Això és, precisament, el que ha traslladat al consistori personal tècnic de la Conselleria de Sanitat, que preveuen que en cas que algun infectat presente algun símptoma en els dies vinents, serà de caràcter molt lleu.

Segons apunten veus expertes consultades per À Punt, la immunitat que garanteix la vacuna tarda almenys set dies a arribar després d'haver rebut la segona dosi. En tot cas, la vacunació protegeix fonamentalment de patir formes greus de la malaltia, però no impedeix contagiar-se de Sars-CoV-2.

La Conselleria de Sanitat ha d'actualitzar en els pròxims dies les dades de contagi de Llucena, on viuen poc més de 1.500 veïns i veïnes. El brot registrat en les cases tutelades del municipi farà pujar notablement la incidència acumulada per cada 100.000 habitants.

També et pot interessar

stats