Un brot de legionel·la infecta quinze persones a Alberic, una de les quals va ingressar a l'UCI

Salut Pública, que ja el dona per controlat, situa l'origen en una empresa de cítrics

L'Hospital de la Ribera, en una imatge d'arxiu
L'Hospital de la Ribera, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
23 d'agost 2023 - 14:24

Quinze persones han rebut assistència sanitària per un brot de legionel·la el cap de setmana a Alberic (Ribera Alta). Salut Pública l'ha donat per controlat després d'alguns dies sense reportar-se més infeccions. Situa l'origen en el sistema de refrigeració d'una fàbrica de cítrics, segons ha confirmat a À Punt l'alcalde, Toño Carratalá.

El degoteig de casos a l'Hospital de la Ribera va posar en alerta les autoritats sanitàries, si bé el cas més greu es va manifestar a Astúries, on s'havia desplaçat un dels empleats, que va ingressar a la unitat de cures intensives i ja està en planta. Actualment, només tres de les persones afectades continuen ingressades, i evolucionen favorablement, assenyalen fonts sanitàries.

Com a mesura preventiva, el municipi ha tancat les fonts, el reg automàtic i els túnels de neteja de vehicles, considerats de risc per la possibilitat que hi prolifere el bacteri. Un microorganisme que pot provocar infeccions de pneumònia.

La Conselleria de Sanitat ha afirmat que Salut Pública ha actuat d'acord amb el protocol vigent establit per a aquests casos i després d'informar l'Ajuntament. L'administració defensa que s'ha actuat en col·laboració amb les autoritats locals en tot moment per a garantir la seguretat i prendre les mesures oportunes.

Al mateix temps, el consistori ha donat una sèrie de recomanacions contra la legionel·la, com evitar filtres i accessoris innecessaris a l'aixeta i a la dutxa, i extremar-ne la neteja en cas de tindre'ls instal·lats.

També et pot interessar

stats