Un brot en la congregació de monges de la Santa Faç d’Alacant obliga a tancar el santuari

El temple i el monestir tanquen per a facilitar les tasques de desinfecció.

Façana del santurari de la Santa Faç, en una imatge d'arxiu
Façana del santurari de la Santa Faç, en una imatge d'arxiu

Un brot en la congregació de monges agustines de clausura que viuen al monestir de la Santa Faç d’Alacant ha obligat a tancar, a partir de demà dissabte, aquest emblemàtic santuari, segons han informat des del capítol de la cocatedral de Sant Nicolau.

Hi ha almenys nou monges contagiades, però a més aquest brot ha obligat a confinar les persones encarregades del culte religiós “des d’aquesta mateixa vesprada”, com puntualitzaven des de l’Església.

Per tal de facilitar la desinfecció d’aquest espai, tant el monestir com el temple estaran tancats. Des del capítol de la cocatedral de Sant Nicolau han destacat la col·laboració de l’Ajuntament d’Alacant per a dur a terme aquests treballs, encara que no han concretat fins a quan estarà tancant el recinte religiós.

No és el primer brot d’aquestes característiques que es produeix en els últims dies a Alacant. La setmana passada també se’n va identificar un altre en la casa sacerdotal, que va afectar 24 capellans i va obligar a confinar-se a la resta de sacerdots que viuen en aquest centre.

També et pot interessar