Un brot de 90 casos obliga a tancar la presó de Villena

Els sindicats han denunciat que Salut Laboral no preveu fer proves a la plantilla per no ser contactes estrets.

Imatge d'arxiu del centre penitenciari de Villena
Imatge d'arxiu del centre penitenciari de Villena / Efe.

Al centre penitenciari Alacant II de Villena han detectat aquest dimecres un brot de Covid-19 que afecta 90 persones, 7 de les quals són treballadores del centre i altres 8, contactes familiars.

No es descarta que els casos positius augmenten, ja que la direcció de la presó ha informat que continuaran fent proves durant les pròximes hores.

De moment s'han confinat a la cel·la respectiva 228 interns dels 1.100 que hi ha en tot el centre, mentre que 316 estan en aïllament preventiu. A més, la presó quedarà tancada i només s'hi podrà accedir per a les tasques imprescindibles.

No faran proves a la plantilla

Els sindicats Acaip, UGT, CCOO i CSIF han presentat una denúncia davant de la inspecció de treball i de la Direcció Territorial de la Conselleria de Sanitat a la província d'Alacant. El motiu és que Salut laboral els ha informat que no farà proves a les persones que treballen a la presó perquè no es consideren contacte estret.

Així i tot, segons informen els sindicats, els serveis mèdics del centre i de l'Hospital d'Elda han decidit voluntàriament fer les proves PCR de manera urgent a les treballadores i treballadors que estigueren treballant en els mòduls on han detectat els positius.

També et pot interessar

stats